no
Playa de Amadores

Top 10 strender

Gran Canaria har mange strender som er fantastiske på hver sin måte. Bystrender, menneskeskapte strender, naturstrender og til og med ørkenstrender. På denne topp 10-listen har det blitt plass til strender i de fleste kategorier, så er det er bare å finne sin personlige favoritt.

Hotelltips: Se Apollos mest populære hotell på Gran Canaria.

Maspalomas

Nr. 1: Playa de Maspalomas
Når Gran Canarias beste strand skal kåres er det vanskelig å komme utenom Playa de Maspalomas på sydspissen av Gran Canaria. Bak den store og brede sandstranden ligger et ørkenområde som gjør stranden helt unik. For barnefamiliene er området ved fyrtårnet Faro de Maspalomas det beste.

Playa de Amadores

Nr. 2: Playa de Amadores
Den flotte stranden Playa de Amadores ligger ved den meget populære feriebyen Puerto Rico. Stranden er kunstig anlagt, men det gjør den ikke mindre imponerende. Den hvite sanden er importert fra Karibia, og det er denne lyse sanden som gir vannet dets nærmest tropiske turkise nyanser. Stranden er barnevennlig og har et meget stort utvalg av restauranter, kaféer og barer.

Guigui

Nr. 3: Güigüi
Güigüi er den mest legendariske naturstranden på Gran Canaria. Bak den finkornede lavasanden reiser de imponerende klippene seg nesten lodrett opp. Det krever en gåtur på ca. 3 timer å komme frem til stranden, men til gjengjeld kan man være heldig og ha den for seg selv. Det er tillatt å ta av seg badetøyet på Güigüi.

Anfi del Mar

Nr. 4: Anfi del Mar
Anfi del Mar er også en menneskeskapt strand. Den helt lyse sanden er hentet på Bahamas, og sammen med det turkise vannet ser stranden også nesten helt tropisk ut. Stranden ligger ved det kjempestore timeshare-anlegget Anfi del Mar, men den er åpen for alle. Det grunne og rolige vannet gjør stranden til den mest barnevennlige på Gran Canaria, perfekt for de helt små.

Las Canteras

Nr. 5: Las Canteras
Las Canteras er den største stranden i hovedstaden Las Palmas. En fantastisk bystrand med plass i massevis, en livlig strandpromenade og så storbyen like bak stranden. Et stykke ute i vannet ligger revet La Barra som beskytter stranden mod bølger, og som samtidig er en opplagt mulighet for snorkling. En bystrand i internasjonal topklasse!

Playa de Melenara

Nr. 6: Playa de Melenara
Playa de Melenara er en mindre kjent strand på østkysten av Gran Canaria. En stor og flott sandstrand som ligger ved den forholdsvis lille byen Melenara. Det er et godt utvalg av restauranter, kaféer og barer ved stranden, men likevel er langt de fleste gjestene fra lokalområdet. Et godt tips om en stor og livlig strand uten alt for mange turister.

Puerto Mogán strand

Nr. 7: Puerto Mogan
Ennå en menneskeskapt strand med gylden sand fra Sahara. Stranden har form som en halvsirkel og ligger godt beskyttet bak lystbåthavnen og en ekstra molo. Bak stranden er det mange gode restauranter og kaféer, og Gran Canarias flotteste bydel ligger kun et par minutters gange fra stranden.

Playa de Sardina del Norte

Nr. 8: Playa de Sardina del Norte
Den lille fiskerlandsbyen Sardina del Norte ligger i den nordvestlige delen av Gran Canaria. Den hyggelige lille sandstranden er nesten et ”hemmelig tips”, da stranden fortrinnsvis besøkes av lokale innbyggere. Fra den stille stranden er de utsikt til byens fargerike hus, og byen er for øvrig kjent for sine gode fiskerestauranter.

Puerto Rico

Nr. 9: Puerto Rico
Puerto Rico er en av de mest populære feriebyene på Gran Canaria, ikke minst på grun av den store og flotte sandstranden. Den var en av de første menneskeskapte strendene på øya og den barnevennlige stranden ligger godt beskyttet bak lystbåthavnen. Det er mange spisesteder, allverdens vannsport og diverse seilturer ved stranden.

Puerto de las Nieves

Nr. 10: Puerto de Las Nieves
Denne topp 10-listen inneholder også en helt spesiell steinstrand, nemlig bystranden i Puerto de Las Nieves. Fra stranden er det flott utsikt til de hvitkalkede husene og de høye fjellene. Bak stranden ligger det flere gode restauranter med ferskfanget fisk på menyen. Et godt sted å gjøre et stopp på utflukten i leiebilen.