no
Roque Nublo

Roque Nublo

Den gigantiske klippen Roque Nublo er den mest berømte klippen på Gran Canaria, og samtidig det tredje høyeste punktet på øya. Selve klippen er 67 meter høy, og toppen ligger 1813 meter over havet. I følge geologer ble klippen dannet av et vulkanutbrudd for 4,5 millioner år siden.

På dager med klart vær er det mulig å se helt over til Teide på Tenerife (se bilde nedenfor). Teide er Spanias høyeste fjell. Dessverre er det ofte overskyet på toppen, og Roque Nublo betyr da også noe sånt som «steinen i skyene«. Skyene og vinden gjør det ganske kaldt på den siste delen av turen, så husk å ta med langbukser og en genser.

Roque Nublo

Roque Nublo med Teide i bakgrunnen.

Mindre erfarne turgåere kan parkere bilen på parkeringsplassen på La Goleta (vei GC-600), og herfra er det en ca. 1,5 kilometers fottur opp til den imponerende klippen. For de fleste kan turen frem og tilbake gjøres på et par timer, det avhenger litt av antall pauser for å nyte den unike naturen. Det er best å komme tidlig, helst før kl. 10, fordi parkeringsplassen raskt fylles opp.

De mer erfarne kan starte vandringen i den lille byen Ayacata. Fra kirken i Ayacata går turen første langs en av de delvis merkede stiene opp til La Goleta og  derfra videre til Roque Nublo. Vanskelighetsgraden for den 5-6 km lange turen er middels, og  turen er gjort på 3-4 timer. Tilbake i Ayacata er det noen restauranter hvor det er mulig å nyte et velfortjent måltid etter turen.

De som har lyst på flere turer i vakre Nublo Rural Park kan for eksempel gå til de mindre fjellformasjonene Roque del Fraile og La Rana.

Kart
Parkeringsplassen på La Goleta sees på høyre side av kartet. Herfra kan man gå til Roque Nublo øverst på kartet. De mer erfarne turgåerne kan starte turen i byen Ayacata nederst på kartet.