no
Playa de Melenara

Playa de Melenara

Playa de Melenara kart

Playa de Melenara ligger ved den lille byen Melenara på østkysten av Gran Canaria. Hovedstaden Las Palmas ligger 13 km mot nord, mens den internasjonale lufthavnen ligger 7 km i den motsatte retningen.

Stranden
Playa de Melenara er en flott og meget familievennlig strand. Den er derfor meget populær blant både lokalbefolkningen og de forholdsvis få turistene som har oppdaget den.

Stranden er 350 meter lang og gjennomsnittlig 30 meter bred, hvilket gjør den til en av områdets største strender. Den er dekket av finkornet lavasand som er herlig å leke i for barna. Vannet er relativt grunt og ofte rolig. Ved vind fra øst kan det likevel forekomme bølger, og de kan bli kraftige.

Stranden har mange fasiliteter som dusjer, toaletter og livredder, men ingen solsenger eller parasoller. Det er spesielle fasiliteter for bevegelseshemmede, herunder rullestolbrukere.

Bak stranden ligger en stor gratis parkeringsplass. Like ved parkeringsplassen er det et stort område med bord og benker hvor familien kan nyte sin medbrakte mat. Hvis barna blir rastløse er det en stor og flott lekeplass som de kan boltre seg på.

Vil man heller ha maten servert er det et stort utvalg av restauranter like bak og på begge sider av stranden. Den beste er fiske- og skalldyrsrestauranten La Rubia som ligger på strandens venstre/nordlige side.

Melenara by
Melenara er en livlig liten by som bærer preg av at den ligger ved en populær strand.

I forhold til sin størrelse har den nemlig mange restauranter og kaféer, særlig ved stranden. Det er også andre små butikker rundt omkring i byen, og et større supermarked. Hoteller er det ikke, men det er et hostel som heter Hostal Albacar.

Playa de Melenara kart
På kartet sees Playa de Melenara like nord for stranden Playa de Salinetas. Lengre mot nord ligger Playa del hombre og Playa la Garita.