no
  • Teror

  • Teror

  • Teror

Teror

Teror blir av mange ansett som Gran Canarias vakreste by. Byen får sitt særpreg av husene i karakteristisk kolonistil med utpregede dører, karmer, vinduer og balkonger i mørkt utskåret tre.

Mange av bygningene kan dateres tilbake til 1500-tallet og er så kulturelt og arkitektonisk verdifulle, at Terors sentrum ble erklært som et nasjonalt monument i 1979.

Byen er bygget rundt basilikaen Nuestra Señora del Pino, som er dedikert til Gran Canarias skytshelgen, La Virgen del Pino. Ifølge legenden viste hun seg akkurat der basilikaen er bygget den 8. september 1481. Fra samme dag og en uke fremover feires denne begivenheten hvert år i Teror.

Fiestas del Pino

Fiestas del Pino

Like ved basilikaen ligger museet Casa Museo de los Patrones de la Virgen. I denne bygningen fra 1600-tallet presenteres det mange malerier, møbler og våpen, som gir et godt inntrykk av den tiden.

Hver søndag er det marked i Teror, der det ofte er både musikk og dans. Som på mange andre markeder, er utvalget av alskens varer stort, og det selges også spesialiteter fra Teror. Spesielt den søte, men samtidig også sterkt krydrede spekepølsen Chorizo de Teror og søtsaker laget av lokale nonner.

Når det gjelder mat og drikke, så er Teror også kjent for sitt egenproduserte kildevann Agua de Teror.

Teror kart