no
  • Santa Ana katedral

  • Playa de las Canteras

  • Las Palmas gamle bydel

  • Casa de Colon

  • Auditorio Alfredo Kraus

Las Palmas

Las Palmas kartLas Palmas er hovedstaden på Gran Canaria – og samtidig ‘hovedstad’ for regionen Kanariøyene.

Med sine 400 000 innbyggere, kan Las Palmas best betegnes som en ‘mindre storby’, og byen er et opplagt reisemål for en storbyferie på 3-4 dager.

For mange er Las Palmas mest kjent for sin utrolig flotte strand, Playa de las Canteras, og området bak stranden, hvor det er fullt av barer, kafeer og restauranter. Men Las Palmas har også andre ting å by på. Den gamle bydelen, La Vegueta, er veldig spennende, og det er flere gode museer i byen.

Den største handlegaten i Las Palmas er Avenida Mesa y López, hvor du finner eksklusive butikker, som Versace og Gucci, samt varemagasinet El Corte Inglés, et av Spaniens største varemagasiner.

Playa de las Canteras

Strendene i Las Palmas
Det er to store strender i Las Palmas, hvorav Playa de las Canteras er den absolutt mest kjente. Det er en flott fire kilometer lang sandstrand med noe av det klareste vannet på Gran Canaria. Noen går så langt som å kalle den Spanias beste strand. Bak Playa de las Cantera ligger den livlige strandpromenaden med et utvalg av barer, kafeer og restauranter.

Et stykke ut i vannet ligger det et naturlig rev, La Barra, som blokkerer for bølgene. Man må være forsikrig når man snorkler i nærheten av revet, og det kan man bare gjøre når det er grønt flagg på stranden. Det er ofte surfere på vannet, spesielt i den ene enden av stranden, som kalles ‘La Cicer’. Her kan man bruke lang tid på å se på våghalsene som surfer på de store bølgene.

Las Palmas gamle bydel

Restauranter og natteliv
Las Palmas har et bredt utvalg av kafeer og restauranter. Flere av de beste restaurantene ligger i gatene bak strandpromenaden. Det er mulig å spise all slags mat, men hvorfor ikke spise fisk, når man allikevel er på en øy? Typiske fiskeretter på Gran Canaria er blant annet sverdfisk eller havabbor.

Barene er et kapittel for seg, for de fleste små barene serverer tapas. Noen er orienteret mot turistene, mens andre besøkes mest av de lokale innbyggerne.

Nattelivet står ikke tilbake for noe. Det vrimler med barer, diskoteker og nattklubber. Det er noe for enhver musikksmak og aldersgruppe.

Attraksjoner og aktiviteter
Den gamle bydelen i Las Palmas heter La Vegueta. Med sine smale gater og historiske hus, er den en attraksjon i seg selv. Legg merke til de mange balkongene i tre. De er med på å gjøre La Vegueta til noe spesielt.

Casa de Colon

Museet Casa de Colón er en av de kulturelle hovedattraksjonene i Las Palmas. Det er en gammel guvernørbolig, hvor Christoffer Columbus angivelig bodde i 1492, før sine berømte reiser. Navnet på museet kommer av, at han het Cristóbal Colón på spansk. På museet finner man blant annet noen av objektene han tok meg seg hjem fra maya- og aztekerkulturen.

Et annet kjent museum er Museo Canario. Det ble grunnlagt helt tilbake i 1879. Det omhandler Gran Canarias historie, med hovedvekt på de opprinnelige innbyggerne, guancherne. Museet viser blant annet mange av de arkeologiske funnene som har blitt gjort på øyen, inkludert reskaper, keramikk og smykker.

Las Palmas kart