no
Las Palmas marked

Markeder på Gran Canaria

Spanske ferieøyer har generelt mange markeder, og Gran Canaria er såvisst intet unntak. Øya vrimler av markeder, særlig i helgene. De største markedene avholdes i feriebyene på sørkysten, og her er det turistene som dominerer. De mer autentiske markedene finner typisk sted i fjellandsbyene.

Varetilbudet er svært forskjellig. På turistmarkedene tilbys stort sett alt fra lokale mtvarer til klær, kunsthåndverk og smykker. De lokale markedene er ofte begrenset til frisk frukt, grønnsaker, oster, kaker og andre matvarer fra lokale produsenter.

Merk: Markedene er åpne fra ca. 8:00 til 14:00, hvis ikke annet er oppgitt.

Las Palmas (mandag til søndag)
Det største markedet i Las Palmas er Mercado Central De Las Palmas, som ligger like vedPlaza de España. Det er en markedshall med 120 faste boder som har åpent hele dagen fra mandag til lørdag. Her er det slaktere, fiskehandlere, ostehandlere og mye annet.

Vegueta marked

Vegueta marked

I den flotte historiske bydelen Vegueta er det to muligheter for å gå på marked. Hver søndag er det et hyggelig marked på plassen Pilar Nuevo, ofte med musikk og underholdning mellom de flotte bygningene. Den andre muligheten er Mercado de Vegueta, som er en markedshall bygget i 1863, og dermed det eldste markedet i Las Palmas. Markedet har åpent daglig fra mandag til lørdag.

Puerto de Mogán (mandag og fredag)
Fredagsmarkedet ved havnen i Puerto de Mogán er et av de største markedene på Gran Canaria. Markedet er målrettet mot turister og standene er til dels de samme som på markedene i Arguineguín og Maspalomas. Mange varer av alle slag, og folk i massevis.

Mandagens marked er mindre og fokuserer på lokale håndverkere som selger sine produkter.

Marked figurer

Arguineguín (tirsdag og lørdag)
Arguineguíns største marked avholdes på tirsdager i området rundt Plaza Negra, og her er det et mangfoldig tilbud rettet mot øyas turister. På lørdager er det loppemarked i Arguineguín, som avholdes på Plaza de las Marañuelas like ved der hvor stranden og havnen møtes.

Maspalomas, San Fernando (onsdag og lørdag)
Markedet i bydelen San Fernando i Maspalomas er sammen med markedene i Puerto de Mogán og Arguineguín blant de største på Gran Canaria. I de to andre byene er omgivelsene litt penere, men varene på de tre markedene er stort sett de samme.

Puerto Rico (mandag og annenhver søndag)
Markedet i Puerto Rico avholdes annenhver søndag. Selv om markedet ligger i øyas neststørste turistby, er det ikke et utpreget turistmarked. Mange av standene selger ferske matvarer direkte fra gårdene og lokale produsenter. Det er av og til musikk og folkedans på markedet, som ligger i parken ved det store shoppingsenteret.

Samme sted er det marked hver mandag kveld fra 17:00 til 22:30, men kun i perioden oktober til mars. På dette markedet er det mest lokale håndverkere som selger forskjellig kunsthåndverk m.m.

Arucas (lørdag)
Arucas er en flott fjellandsby med ukemarked hver lørdag. Det er omkring 100 boder, og flere av dem selger romen Arehucas fra byens romfabrikk. Fabrikken har desverre stengt på lørdager, men det er verdt å besøke den flotte gamle bydelen.

Idolo de Tara

Telde (lørdag)
Telde er den neststørste byen på Gran Canaria. Lørdagens marked er også ganske stort, men det spesielle ved markedet er at det ikke er overfylt av turister. På markedet selges hovedsaklig landbruksvarer og andre matvarer fra lokale produsenter. Kopier av skulpturen Idolo de Tara (se bilde) sees ofte på markedet i Telde fordi originalen blir hevdet å være funnet i den nærliggende landsbyen Tara. Idolo de Tara betraktes som fruktbarhetens gudinne.

Teror (søndag)
Markedet i Teror var tidligere et hemmelig tips, men slik er det ikke lengre. Den flotte byen og de vakre omgivelsene trekker mange besøkende til det forholdsvis store markedet. Spesialiteten på dette markedet er pølsen Chorizo de Teror som smøres på hjemmebakt brød.

San Mateo (lørdag 8:00-20:00 og søndag)
Markedet i San Mateo foregår i en overdekket markedshall med omkring 100 boder som hovedsaklig selger matvarer. Der er ofte levende musikk her.

Jinamar (søndag)
På søndager er det marked i byen Jinamar, som ligger litt sør for Las Palmas. Til tross for at de fleste nok aldri har hørt om Jinamar er det et kjempestort marked med ca. 300 stands. Det besøkes hovedsaklig av lokale innbyggere, og det betyr lavere priser. Mange boder selger lokale kanariske retter som kan nytes på stedet.

Gran Canaria marked ost

Andre markeder

Aguimes: Ved det kommunale svømmebasseng – torsdag

Galdar: Plaza de Santiago – torsdag

San Bartolomé: Plaza de Santiago de Tunte – søndag

Santa María de Guía: Ved rådhuset – tirsdag

Valsequillo: Calle Isla de la Gomera – søndag

Vecindario: Plaza de Sant Rafael – onsdag