no
Sardina del Norte

Sardina del Norte

Sardina del Norte kartDen lille fiskerlandsbyen Sardina del Norte ligger i det nordvestlige Gran Canaria, i nærheten av byene Gáldar og Agaete. Raskeste vei dit fra feriebyene på sørkysten er motorveien GC1 til Las Palmas og derfra mot Sardina del Norte på motorveien GC2. En tur på litt over en time.

Playa de Sardina del Norte er en nydelig strand omgitt av vakker natur og den fargerike fiskerlandsbyen. Stranden er relativt ukjent og er nær ved å være et hemmelig tips.

Den 70-80 meter lange stranden er dekket av finkornet og mørk gyllen sand. Vannet er rimelig grunt og ligger godt beskyttet mot bølger inne i en bukt. Hvis vinden kommer fra vest, er det fare for bølger og understrømmer, men ellers er Playa de Sardina del Norte en barnevennlig strand.

Sardina del Norte strand

Ved havnen er det to strender til, begge små. Først kommer Playa del Muelle, som er byens best beskyttede strand, men på den annen side er sanden blandet med en del små og større steiner. Litt lenger unna ligger rullesteinstranden Playa el Roquete som noen foretrekker fordi den er helt usjenert.

Bukten på Sardina del Norte er et av de beste stedene å dykke på Gran Canaria. Det er mulig å gå ned i vannet via en steintrapp ved havnen, og dykkedybden er relativt lav, så mindre erfarne dykkere kan også bli med. Sikten er utmerket og det samme er dyrelivet i sjøen og på sjøbunnen.

Sardina del Norte by

Sardina del Norte by
Sardina del Nortes historie går langt tilbake, og Christopher Columbus er angivelig en del av den. Det sies at han fikk reparert roret på skipet sitt La Pinta i byens lille havn i august 1492.

De siste tiårene har fiskerlandsbyen Sardina del Norte utviklet seg til en pen og fargerik by. Generelt er husene i god stand, noe som skyldes det faktum at en rekke velstående familier enten bor eller har et weekendhus i Sardina del Norte. Spesielt høyhusene med utsikt over havet.

Sardina del Norte Gran Canaria

Men fiskebåtene er fortsatt her, og det er også de gode restaurantene. Nyfanget fisk og andre regionale retter fra Gran Canaria serveres her til rimelige priser. Prøv for eksempel Restaurante La Cueva, som har bord med vidstrakt utsikt over bukten.

Kart over Sardina del Norte
Stranden Playa de Sardina del Norte sees midt på kartet. Oppe i venstre hjørne sees steinstranden Playa el Roquete. Som vist på kartet strekker  byen seg ganske langt inn i landet, men det er området ved stranden som er mest interessant. Ca 5-6 km mot sør ligger en annen fin by, Puerto de las Nieves.