no
  • San Agustin

  • San Agustin

  • Playa de San Agustin

  • Playa de San Agustin

  • Playa de las Burras

  • San Agustin

  • San Agustin

San Agustin

San Agustin kart

Feriebyen San Agustin ligger på Gran Canarias sørkyst, noen kilometer øst for Playa del Inglés og ca. 20-25 minutters kjøretur fra flyplassen.

San Agustin er Gran Canarias eldste ferieby, men den har heldigvis aldri vokst seg veldig stor. Byen hører til blant de penere feriebyene, og det ligger mange gode hoteller i området. Et av de beste er Hotel Gloria Palace, som har en perfekt beliggenhet og mange fasiliteter for hele familien.

San Agustin er samtidig en av sørkystens frodigste byer, hvor hovedsaklig palmer, hibiscus og bougainvilleaer setter det grønne preget på bybildet.

San Agustin

Strender i San Agustin
San Agustin har to strender, nemlig Playa de San Agustin og Playa de las Burras. Begge to har mørk, finkornet lavasand og masse plass til lek og ballspill. Det er relativt langgrunt, men det hender av og til at det kommer store bølger. Det er naturligvis mulig å leie solsenger og parasoller, men mesteparten av strendene er bare sand, sand og mere sand.

Det tilbys forskjellige vannsportsaktiviteter på strendene, og på den sydlige stranden ligger det en vindsurfing skole. Bak strendene fører en deilig strandpromenade bort til Playa del Inglés og derfra videre til ørkenen i Maspalomas.

Restauranter og natteliv
Mange av restaurantene i San Agustin ligger i shoppingsenteret, men det ligger også en del, hovedsaklig mindre, restauranter i gatene rundt omkring i byen.

Nattelivet er relativt stille i San Agustin, mens det er litt mer hektisk i nabobyen Playa del Inglés, som kun er en kort kjøretur i taxi unna.

Aktiviteter og severdigheter
San Agustin er et godt utgangspunkt for mange av Gran Canarias beste aktiviteter for barnefamilier. Palmitos Park, Aqualand, Holiday World og Sioux City ligger alle mindre enn en 15 kilometer kjøretur fra San Agustin. Les mere om disse aktivitetene her.

Er det tid for selvpleie, så har Hotel Gloria Palace en av Europas største spa-avdelinger med thalassoterapi. Spa-området er åpent for alle, så mens resten av familien kjører gokart på den nærliggende Gran Karting Club, så kan mamma nyte livet med massasje og 34-36 grader varmt havvann.

San Agustin kart
På kartet er det tydelig å se hvor store strendene i San Agustin er. Beveges kartet mod sørvest dukker Gran Canarias største ferieby Playa del Inglés opp, og lengre sør ligger den imponerende ørken ved Maspalomas. En deilig vandretur, mens husk solkrem og rikelig med vann.