no
Dunas de Maspalomas

Maspalomas-ørkenen

Maspalomas ørkenen, hvis egentlige navn er Dunas de Maspalomas, er et unikt naturområde på sørspissen av Gran Canaria. Ørkenlandskapet er en ekstraordinær naturopplevelse og er forståelig nok en av Gran Canarias største turistattraksjoner.

Det fascinerende sandlandskapet er litt over 400 hektar stort, og ble erklært som naturreservat i 1994 . Man kan lese flere steder at ørkenen er dannet av sand, som er ført med vinden fra Sahara, men dette er ikke sant. Til gjengjeld sørger vinden for at ørkenen beveger seg 2-5 meter i vestlig retning per år. I sanden er det overraskende nok er også et relativt rikt plante- og dyreliv, spesielt insektarter, som ellers bare finnes på det afrikanske fastlandet.

Maspalomas ørkenen

Et godt sted å starte ørkenvandringen er ved hotellet Riu Palace Maspalomas. Det er et informasjonssenter her, og ørkenopplevelsen er best like sør og sørøst for hotellet. Her er det nemlig stort sett ingen vegetasjon i sanden, kun flotte sanddyner med gylden og finkornet sand.

I den nordøstlige delen av ørkenen ligger Playa del Ingles-stranden, en av Gran Canarias mest populære strender. Litt lenger mot sør er det en lang seksjon med naturiststrand. I det andre hjørnet av ørkenen ligger Maspalomas-stranden. Bak denne stranden ligger våtmarken La Charca, hvor mange forskjellige trekkfugler holder til om vinteren.

Gran Canaria ørken

Litt nord for La Charca er det mulig å dra på kamelsafari i ørkenen. Turen varer 30-35 minutter, og det er turer hvert kvarter. Med en kamelsafari får hele familien en veldig spesiell opplevelse, og særlig barna vil synes det er morsomt å ri på kamel gjennom ørkenen.

Se vår film fra Dunas de Maspalomas

Kart over Maspalomas ørkenen
De tre opplagte stedene å starte ørkenvandringen fra er oppe ved Playa del Ingles, ved hotellet Riu Palace Maspalomas eller nede i det sørvestlige hjørnet ved fyret i Maspalomas. Kamelsafarien ligger noen hundre meter nord for fyret.