no
  • Playa del Cura

  • Playa del Cura

  • Playa del Cura

  • Playa del Cura

  • Playa del Cura

  • Playa del Cura

  • Playa del Cura

Playa del Cura

Playa del Cura kart

Playa del Cura ligger på Gran Canarias varme og solrike sørkyst. Den langt større feriebyen, Puerto Rico, er bare noen få kilometer unna.

Playa del Cura er en avslappet og harmonisk liten ferieby. Utover sandstranden, så er byens samlingspunkt det lille senteret midt i byen. Her ligger det et supermarked, et par turistbutikker og et lite utvalg barer, kafeer og restauranter.

Stranden i Playa del Cura
Playa del Cura har en 300 meter lang strand, som ligger foran feriebyens hoteller.

Den østlige halvdelen av stranden har finkornet lavasand. Her leies det ut solsenger og parasoller, og det finnes dusjer til å skylle havvannet av kroppen.

Stranden ligger forholdsvis ubeskyttet til, så på dager med strømmer fra sør og sørvest, kan det være bølger og understrømmer i vannet. Vanligvis er det en livredder på plass som holdet et øye på badegjestene.

Playa del Cura strand

Restauranter og natteliv
Bortsett fra hotellrestaurantene, ligger de fleste spisestedene i byens lille senter. Utvalget er bra til en ukes ferie, men ellers er det ikke langt til restaurantene i Puerto Rico.

Nattelivet er forholdsvis stille og rolig, men det ligger et par barer i sentrum, hvor man kan nyte en drink på kvelden. Skal det være livligere, så ligger Puerto Ricos mange barer og diskoteker ikke langt unna.

Playa del Cura

Severdigheter og aktiviteter
Det er ingen severdigheter og aktiviteter av betydning i selve Playa del Cura, men det er mulig å ta turen til nærliggende byer som Puerto Rico eller det pittoreske Puerto Mogan.

Lenger mot øst ligger noen av Gran Canarias største attraksjoner, som Palmitos Park og Aqualand. Det går buss direkte til disse fra Puerto Rico.

Hotelltips: Se Apollos mest populære hotell på Gran Canaria.

Se vår film fra Playa del Cura

Playa del Cura kart
Sentrum av Playa del Cura ligger ved rundkjøringen, som kan ses på kartet. Her ligger byens senter, bussholdeplass og veien ned til strandhotellene. Stranden som du ser nede til høyre på kartet er den deilige sandstranden Playa de Tauro.