no
Firgas

Firgas

Fjellandsbyen Firgas ligger i den nordlige delen av Gran Canaria, bare fem kilometer fra kysten.

Firgas er også kjent som Villa de Agua, siden nettopp vann spiller en stor rolle i byens historie. Firgas er en av de to største produsentene av kildevann på Gran Canaria, og en av byens største attraksjoner er en 400 år gammel vannmølle.

Vannets innflydelse setter også sitt flotte preg på byens sentrum. I gaten Paseo de Gran Canaria er det bygget en flott kunstig foss, som trinnvis faller 30 meter. Ved siden av fossen står det en lang rekke fargerike benker, som er malt med motiver fra de sju kanariske øyene.

Firgas Gran Canaria

 

Byens sentrale torg heter San Roque, og her ligger både rådhuset og en kirke fra 1500-tallet. I nærheten av torget har flere lokale kunstnere butikkene sine, hvor de for det meste selger produkter laget av tre.

Firgas restauranter er kjent for å servere kanariske retter, ikke minst Potaje de Berros, som er en vannkarsesuppe med mass grønnsaker.

Firgas

Turen til Firgas går gjennom et vakkert fjellandskap. De fleste kommer i leiebil, men det går også en buss fra Las Palmas. Bussturen tar litt over en time.

Hotelltips: Se Apollos mest populære hotell på Gran Canaria.

Firgas kart