no
Iglesia de San Juan Bautista

Arucas

Landsbyen Arucas ligger vest for Las Palmas. Arucas kjennemerke er den flotte katedralen, Iglesia de San Juan Bautista. Når man nærmer seg byen, så virker den 60 meter høye kirken svært stor i forhold til landsbyens størrelse.

Byggingen av kirken ble påbegynt i 1909, men den ble offisielt først ferdig i 1977. Mange tror det er en kopi av Catedral de la Sagrada Familia i Barcelona, som ble designet av Gaudi. Det er selvsagt ikke en kopi, men det er unektelig mange likhetstrekk med Gaudis mesterverk i Barcelona.

Arucas

Byen inviterer til å gå en tur i de vakre omgivelsene. Rundt Plaza de la Constitucion ligger det flere flotte bygninger, deriblant byens rådhus. Du finner også flere flotte offentlige hager/parker, og det lille museet ‘Museo municipal de Arucas’.

Men det er ikke bare for å se på kirker og flott arkitektur at turistene strømmer til Arucas. I byen ligger det nemlig også en svært populær romfabrikk, som produserer ikke mindre enn 3,5 millioner liter rom og likør. Fabrikken er mest kjent for rommen ‘Ron Areucas’.

Etter diverse prøvesmakninger kan man på museet ‘Museo Ron Arehucas’ lære masse om romproduksjon gjennom tidene, og i fabrikkens butikk kan man kjøpe produktene til gode priser.

Arucas café

Hvert år den 24. juni er det fest i Arucas. Da feirer byen deres beskyttende helgen, San Juan Bautista. På denne dagen er Arucas en helt spesiell opplevelse. Det er byen også i februar/mars, når det årlige karnevalet feires i gatene.

Har dere lyst til å besøke andre interessante landsbyer på Gran Canaria, så anbefaler vi et besøk til Teror, Firgas, Tejeda eller Gáldar. De to førstnevnte ligger ikke langt fra Arucas, og alle tre kan besøkes på en dag.

Arucas kart
Den imponerende katedralen Iglesia de San Juan Bautista er markert med et kors på kartet. Rett til høyre for katedralen ligger det en stor parkeringsplass, og det er et bra sted å parkere leiebilen.