no
Tejeda

Tejeda

Tejeda kartTejeda er en liten, men veldig sjarmerende landsby som stort sett ligger midt på Gran Canaria. Helt i midten ligger Tejeda, men likevel ikke, da øyens geografiske midtpunkt markeres av det nærliggende steinkorset Cruz de Tejeda, som også er verdt å ta en titt på under turen.

Som i mange andre landsbyer på Gran Canaria er det kirken som er omdreiningspunktet i Tejeda. Ved kirken ligger biblioteket, postkontoret og det lille skulpturmuseumet Museo de esculturas Abraham Cardenes. Rundt byen ligger det også mange godt vedlikeholdte hvitkalkede hus, og det finnes massevis av blomster og trær i de hyggelige gatene og byplassene.

Om sulten skulle melde seg ligger det fem små restauranter i nærheten av kirken, men ta også en titt på Restaurante Texada litt sør for kirken. Her brygger de sin egen øl, og den ene av de tre variantene er basert på mandler fra lokalområdet. Om dere har lyst på is kan dere besøke Heladeria Lalexe, som lager sin egen iskrem med mange unike smaksvarianter.

Tejeda Gran Canaria

Tejeda er omgitt av en ubeskrivelig flott natur som alle naturelskere bør oppleve. Fra byen finnes det utsikt til høye fjell, store skogområder og plattinger som er anlagt som terrasser på fjellsidene. Tejeda er også kjent for de mange mandeltrærne sine, som folder de vakre hvite og lyserøde blomstene sine ut i begynnelsen av februar – som markeres med den årlige byfestivalen Fiestas del Almendro en Flor. De mange mandeltrærne har gitt inspirasjon til flere av byens spesialiteter, ikke minst Bienmesabe, som er en velsmakende dessert/kake med kvernede mandler som hovedingrediens.

Tejeda mandelfest

På gåturen rundt Tejeda frister små butikker med lokale spesialiteter som kan nytes ved en av de mange utsiktspunktene, som også kalles for miradors. Et av de beste er Plaza Mirador del Ayntamiento, hvor det finnes en imponerende utsikt til blant annet Roque Nublo, som er den mest berømte klippen på Gran Canaria.

Tejeda fjell

Den flotte naturen inviterer til gåturer, og det er svært mange som tar beina fatt. Mange av stiene går helt tilbake tid tiden hvor øyens urbefolkning – guanchene – bevegde seg rundt på øya. Disse stiene kalles for Caminos Reales, som kan oversettes fritt til ”kongelige stier”. Om dere skulle ønske å vandre en tur bør dere huske at Tejeda ligger på 1.050 meters høyde, som gjør byen til et av de kjøligste på Gran Canaria.

Tejeda kart
På midten av kartet ser du den lille landsbyen Tejeda. Om du zoomer litt inn på kartet vil du kunne se kirkens store, røde tegltak, og rett ved kirken finnes du byens offentlige svømmebasseng. Steinkorset Cruz de Tejeda ligger 2 km mot nordøst. Den gigantiske klippen Roque Nublo ligger 3 kilometer sør for Tejeda, men kan som nevnt ses fra flere steder i byen.